Een UPS beschermt IT bij stroompannes

Een UPS noodvoeding geeft je bedrijf respijt

Het komt altijd ongelegen, een elektriciteitspanne op de werkvloer. Het Word-bestand dat niet werd opgeslagen is dan het minste van je zorgen. Want achter de schermen vallen servers uit en gaan databases van je ERP-pakket verloren. Dat zorgt voor ernstige vertragingen en een pak extra werk. Door de juiste apparaten op een UPS-systeem aan te sluiten, kan je dit voorkomen.

In de goede handen van de UPS

Een Uninterruptible Power Supply (UPS) of noodstroomvoeding is een krachtige batterij die bij een stroompanne de aangesloten elektronische apparaten tijdelijk verder van elektriciteit blijft voorzien. Een UPS wordt tussen de computerapparatuur en het stopcontact aangesloten.

Een goede UPS filtert ook de stroomschommelingen weg, waar nogal wat elektronica erg gevoelig voor is. Een goede noodstroomvoeding garandeert een continue perfecte spanning aan de juiste frequentie en voltage, zodat stroompieken geen invloed hebben op de toestellen en ze veel minder risico lopen om uit te vallen.

Essentiële apparatuur op de noodstroom

Welke apparaten sluit je nu best aan op de noodvoeding? Alle apparatuur die cruciaal is voor de werking van jouw bedrijf. De meeste werknemers zijn tegenwoordig op een laptop aan het werk. Die kan gerust een tijdje zonder elektriciteit. Maar servers, de wifi-installatie en de internetmodem krijgen best wel continu stroom.

Check it out!

Batterijen verslijten, zo gaat dat nu eenmaal. Met een UPS is het niet anders. Hoe ouder, hoe minder tijd hij bij stroomuitval kan overbruggen. In veel systemen is een batterijmonitor geïmplementeerd die aangeeft wanneer de batterijen aan vervanging toe zijn, maar op het moment dat deze monitor een alarm geeft, is het voor je server bijvoorbeeld vaak al te laat om nog deftig af te sluiten voor hij uitvalt. Om zeker te zijn dat je noodvoeding nog goed werkt, laat je best om de drie jaar de batterijen vervangen. Laat ineens ook checken of nog alle cruciale apparaten erop aangesloten zijn. Want misschien heb je in de loop der jaren een extra switch (verdeeldoos voor netwerkaansluitingen) geplaatst en gewoon in het stopcontact gestoken in plaats van ze op je UPS aan te sluiten? Dat betekent: geen netwerkverbinding voor de apparaten die op de switch aangesloten zijn…

Check-up nodig van je UPS-systeem of nog geen noodvoeding voor je IT-infrastructuur? Contacteer ons en wij brengen dat met plezier voor jou in orde!