Hardware vernieuwen

Je hardware periodiek vernieuwen: goed voor je bedrijf

Veel bedrijven denken bij het periodiek vernieuwen van hun hardware vooral aan de kosten die ermee gepaard gaan. Maar heb je ook al gedacht aan de tijd en efficiëntie die jij en je medewerkers winnen als je hardware up-to-date is? Lees snel verder en ontdek alle voordelen van je hardware regelmatig vervangen.

Oude hardware veroorzaakt tijd- en efficiëntieverlies

Je beseft het niet altijd, maar oude computers kosten je geld, veel geld. Minutenlang wachten tot de laptop opstart, software-updates die uren in beslag nemen en gewoon algemeen traag werkende computer. Iedereen herkent het wel en we weten allemaal: time is money. Wanneer je medewerkers aan de slag gaan met gedateerde apparaten, verliezen ze heel wat kostbare tijd. Om ervoor te zorgen dat jij en de medewerkers van je kmo efficiënt kunnen werken, doe je best om de vier jaar een update van je hardware.

Asset management is the way to go

Asset management is het systematisch bijhouden en periodiek vernieuwen van alle aanwezige hardware in het bedrijf. Kmo’s houden zich er zelden mee bezig, al is het echt wel the way to go. Je vermijdt dat je medewerkers kostbare tijd verliezen door dagelijks minutenlang naar een draaiend cirkeltje op hun scherm te staren. Het klopt dat je moet investeren om je hardware periodiek te vernieuwen, maar die investering verdien snel terug. Nieuwe apparaten werken immers vlotter! Wat ervoor zorgt dat je medewerkers meer tijd kunnen besteden aan hun dagelijkse opdrachten.

De voornaamste voordelen van je hardware vernieuwen

Naast efficiënter werken, heeft het periodiek vervangen van je hardware nog enkele voordelen. We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Met een nieuwe laptop of computer zit je voor enkele jaren goed. De eerste jaren hebben nieuwe apparaten (normaal gezien) nauwelijks onderhoud en reparatie nodig.
  • Nieuwe apparaten hebben garantie. Tip: de garantietermijn verschilt van toestel tot toestel. Bewaar dus een overzicht van de garantietermijn van elk apparaat. Als er in die periode iets mis is, kan je het kosteloos laten repareren bij de fabrikant. Eens die garantie is afgelopen, draai je volledig zelf op voor de kosten. Zorg dat je dit vervelende probleem voor bent door je oude hardware telkens op tijd te vervangen.
  • Nieuwe hardware kan veel sneller hersteld worden. Hoe ouder, hoe groter het risico dat het toestel niet meer ondersteund wordt door de fabrikant. Als er zich dan een probleem voordoet, kan de fabrikant je dus niet meer helpen en ook updates worden dan niet meer uitgevoerd. Dat wil ook zeggen dat je bestanden en gegevens niet meer veilig zijn. Wordt je apparaat niet meer ondersteund? Dan raden we je aan om het te vervangen.

Ook dat nog

Een interessante trigger om je hardware te herbekijken, zijn klachten van je medewerkers. Als er te vaak problemen zijn, werken ze minder efficiënt en daar wordt op termijn de klant de dupe van. En dat is natuurlijk iets wat je als zaakvoerder te allen tijde wil vermijden.

Heb je nieuwe IT-hardware nodig of wil je graag advies voor jouw kmo? Neem dan zeker contact met ons op. Wij helpen je graag verder.