Hoe goed/slecht is jouw cloud beveiliging?

Cloudbeveiliging: hoe goed (of slecht) is jouw wolk beveiligd?

Werken in de cloud is handig, maar niet automatisch veilig. Cloud-toepassingen zoals Microsoft 365, Dropbox, Salesforce of G suite van Google moeten minstens even goed beveiligd worden tegen phishing, malware en spam als de servers en laptops in je bedrijf. Lees hoe wij dat aanpakken.

Mailen, agenda’s bijhouden, documenten bewerken en opslaan, klantenrelaties beheren,… het zijn slechts enkele zaken die steeds vaker in de cloud gebeuren. Al de applicaties apart beveiligen zou onbegonnen werk zijn, maar gelukkig bestaan er toolkits die in één adem een brede waaier aan cloud-toepassingen beschermen: de zogenoemde Cloud App Security.

Vijf onmisbare interventies voor een veilige cloud-omgeving

In grote lijnen doet Cloud App Security permanent vijf zaken om je cloud-omgeving veilig te houden:

Real time monitoring van de cloud-applicaties die binnen je organisatie gebruikt worden

Cloud App Security in combinatie met een compatibele firewall detecteert ook cloud-services die niet door je IT-afdeling goedgekeurd werden. De zogenoemde schaduw-IT die een potentieel gevaar vormt voor je beveiliging.

Doorgedreven e-mailbeveiliging

Cloud App Security blokkeert phishing mails en voorkomt dat schadelijke bestanden in de mailbox van de gebruikers terechtkomen.

Geavanceerde beveiliging tegen malware

Cloud App Security spoort onbetrouwbare software (= malware) op en belet dat ze schade aanricht. De toolkit detecteert ook wanneer gebruikers zich afwijkend gedragen of toelatingen schenden.

Databeveiliging

Cloud App Security identificeert gevoelige en vertrouwelijke data in de cloud-applicaties en zorgt ervoor dat alleen gebruikers met de juiste permissies er toegang toe krijgen.

Compliance

Cloud App Security houdt elke activiteit in de cloud zorgvuldig bij zodat je als bedrijf op elk moment kan controleren of het IT-security beleid wordt gerespecteerd.

Twijfel je over de beveiliging van je cloud-omgeving?

Contacteer ons voor grondige check-up